The Loveless – Star Rover [Euphonious Records/VME 2002]

Der har været rigtigt meget omtale af dette band, grunden til dette er at bandet består af 3 tidligere medlemmer af Saturnus.

Stilen som The Loveless spiller er mørkt gotisk rock. Og det gør de egentligt meget godt. Der er masser af fed atmosfære på skiven, og der er hele tiden små medrivende melodier som, gør det interessant. Guitarspillet er af høj klasse, der er masser af fede ideer og så er teknikken sgu også i orden. Alt i alt et album med masser af fed musik.

Ved første ørekast er vokalen utrolig blød og fortryllende, men som tiden går bliver den satme belastende at høre på. Jeg ved ikke helt hvad der er med vokalen, men til tider er den alt for fed og andre gange så passer den ikke ind i det store billede.

Produktionen er en af de bedre, det er da også Flemming Rasmussen som har skruet på knapperne. Han kan stadig skabe en fed og pågående rock lyd. Lyden er mørk med et melankolsk snert og så er der masser af plads til både guitar og bas, kanon.

Når der skal opsummeres er "Star Rover" et ganske udmærket udspil, men der mangler sgu et eller andet som gør det helt specielt. Der er millioner af gothic rock bands derude fortiden, og der er sgu nogle som leverer federe musik end The Loveless. Men jeg er sikker på at bandets næste udspil kommer til at byde på en masse godt. Men "Star Rover" er sgu mere end en hæderlig debut skive og den kan varmt anbefales til fans af genren og nu hvor efteråret begynder at komme, vil den blive lækker en mørk og stormende aften.

7/10