meduza.gif (21388 bytes)

Meduza – Now And Forever [Massacre Records/Nordic Metal 2002]

Lige siden jeg så svenske Meduza levere en fed koncert i Aalborg i foråret, har jeg med spænding ventet på denne skive. Det er bandets debut men hvis den er bare halvt så professionel og fed som bandets live performance, så er det godt.

Stilen er melodisk power metal med gedigne rock influenser, så det er ikke fordi udspillet er så hårdt. Der er lagt står vægt på mainman og guitarist Stefan Berg's spil. Det er ikke helt uden grund for han er satme en fed guitarist. Han har sit afsæt i 70’ernes og 80’ernes melodiske progressive rock med et snert af neoklassicisme, han leverer helt suveræn strengeleg.

En af bandets andre forcer er vokalist Apollo, som er kendt fra Time Requiem (før kendt som Majestic). Han har også en virkelig suveræn og kraftfuld vokal, som går i perfekt spænd med Stefan’s følelsesladede musik.

Rytmesektionen gør hvad den skal og ikke så meget mere. Det er ikke fordi der er levnet meget plads til den, men det er stadig habile musikere, som leverer trommer og bas.

Albummet er indspillet sammen med Andy La Rocque i Los Angered og han viser endnu engang sine producermæssige talenter. Lyden er stor, klar og flot. Det er en nydelse at lytte til de smukke toner strømme ud af højtalerne.

Det har været en nydelse at anmelde denne skive, at være tvunget til at lytte sådanne fed musik igennem igen og igen er sgu lækkert. Skiven er anbefalelsesværdig overfor alle fans af melodisk power metal og hård rock. Der er også masser af lækkerier for guitarfreaks, da Berg leverer neoklassiske soloer i spandevis og de er sgu alle fede. Suverænt guitarspil! Endnu et band som nok skal nå ud til masserne med deres fede metal.

8/10