Reptilian – Thunderblaze [Regain/Target 2002]

Så står den på retro power guf og lækkert guitarlir… Sådan skal den sgu skæres. Svenske Reptilian består af en bunke erfarne herrer indenfor hård rock og metal og det kan høres.

Kompostionerne viser hvad bandet kan og vil. Med udgangspunkt i sen halvfjerdsernes og 80’ernes hård rock og metal, bliver vi guidet igennem 10 tracks af sand nostalgi. Det der er mest af, er Judas Priest referencer, det band må have en står stjerne hos Reptilian’s medlemmer. Men når musikken bliver leveret med sådan en energi samt passion, som på "Thunderblaze", så betyder klare inspirationskilder ikke så meget.

Der er enormt meget lækkert guitararbejde på skiven. Både klassiske riffs samt det til tider neoklassiske lir, spiller max. Også selve numrene virker, der er ofte lagt op til seriøs rysten med hovedet. Vokalisten er et andet højdepunkt, når man da lige får ørene tilpasset hans, lidt særprægede vokal.

Klare favoritter og skæringer der vil overbevise dig om at dette er den rette skive, er: ’Thunderblaze’, balladen ’Chains Of Love’ og ’Madman City’. Her er dømt heavy metal med store boller, masser af power og lækkert guitarspil, samt en umiskendelig duft af 80’erne.

7/10