Mystic Prophecy – Regressus [Nuclear Blast/VME 2003]

Endnu et band bestående af medlemmer fra diverse prominente bands. Bl.a. Raise Hell, Valley’s Eve, Dream Evil og så lige et eks medlem fra Stormwitch. Dette er bandets anden skive, men mit første møde med dem.

Stilen er smæk på drengen power metal med udgangspunkt i den amerikanske gren af genren. Kompositionerne er klare og deler skaller ud fra starten af. Der er godt med power, dynamik og drive over numrene, man bliver sgu revet med.

Guitarspillet er i en klasse for sig. Men nu er det da også wonderboy Gus G der styrer de seks strenge. Han leverer alt fra ærketypisk power riffing, noget lidt mere thrashet stuff, lækre leads og lidt neoklassisk lir. Suverænt guitararbejde. Hans fede spil gør sgu at skiven er alle pengene værd. Der bliver også leveret en solid indsats af Ekdahl, som styrer tønderne. Det kan godt høres at han normalt gebærder sig i et thrash band. Da trommespillet er lidt hårdere, end normalt indefor genren. Det gør dog intet, det gør bare historien mere interessant.

Vokalen bliver leveret af Liapakis fra Valley’s Eve og hans rå og til tider hårde vokal passer perfekt til Mystic Prophecy’s hårdtslående musik. Han varierer også vokalen ganske udmærket, fed sanger.

Den her skive er sgu værd at bruge lidt tid på. Den er ikke så tidstypisk, den er lidt mere hård i filten og sparker lidt mere røv. Her er næsten dømt obligatorisk køb for heavy og power metal fans.

8/10