Dragonforce – Valley Of The Damned [Noise/Target 2003]

Dette engelske baserede band byder med sin debut på flot symfonisk power metal med en del neo klassiske referencer. Og når man har brugt noget tid i selskab med "Valley Of The Damned" , kan man godt forstå at bandet er udråbt til at blive meget store.

Musikken er meget velspillet, alle ,musikerne kan deres kram til punkt og prikke. Især guitararbejdet er nævneværdigt. Flot og velspillet guitar, nogle af basisriffene er dog lidt små kedelige og temmelig standard. Men lead arbejdet og de neo klassiske lækkerier er sgu i toppen. Vokalisten er også okay, de er hørt bedre, men den høje stemme virker sgu okay i dette bands regi. Trommernes arbejde er også okay, dog kunne jeg godt undvære triggerne.

Kompositionerne er ganske udmærkede. Meget lytte værdige og besidder den rette mængde energi og spændende indslag til at holde interessen fanget. Især jazz indslaget i ’Disciples Of Babylon’ er meget fedt, lidt mere af det ville være fedt. Dog mangler drengene endnu lidt erfaring og det overblik der kommer med den. Det sker nemlig ofte at de roder for mange elementer sammen på en gang, og så drukner lidt for meget i et træls kaos af lyd.

Grunden til et meget spændende bekendtskab er sgu lagt med denne skive. Dragonforce leverer fee metal, der sagtens kan tåle mange lyttere og en del nakkeslag. Musikken er meget godt komponeret og velspillet. Der er ikke meget nyt under solen, men det der bliver leveret rykker! Det bliver spændende at følge kvintetten ud i fremtiden.

7/10