The Consortium Project III – Terra Incognita (The Undiscovered World) – [Century Media/Target 2003]

Så er Ian Perry igen klar med en ordentlig håndfuld musikere og en fed fortsættelse af sin Consortium Project historie. Som på de 2 foregående skiver bliver der budt på storslået symfonisk power metal med et progressivt tilsnit.

Sangene er virkeligt gennemarbejde og fremstår som små skinnende perfekte perler. De virker godt hver for sig, men endnu bedre i den stor sammenhæng. Musikken er velskrevet og fængende på de rigtige tidspunkter. Der er rigtigt meget kraft bag musikkens udladning denne gang. Der er også kommet lidt tungere og lidt mere aggressivt guitarspil ind over nogle af numrene. Om det kan tilskrives Metal Mike Chlasciak som leverer lidt strengespil, kan der kun gisnes om.

I sig selv er det enkelte instrument ikke så prangende, selvfølgelig lyder instrumenterne pissegodt, men der ikke så meget show off, selvom der da godt nok er lidt. Vægten ligger på sangens præmisser og sammenspillet imellem de fede musikere er i højsædet.

Lyden er kraftfuld, den springer ud af højtalerne og bider efter struben. Der er rigtigt knald på drengen og det gør kun kompositionerne endnu bedre.

Ian Perry’s vokal arbejde kan der selvfølgelig heller ikke sættes en finger på. Manden synger sgu godt og kan variere sin vokal, som en kamelæon kan skifte farve. Skiven her virker mere helstøbt og gennemarbejdet end II’eren gjorde. Det er faktisk et rigtigt stærk album, som drengene har fået stykket sammen, der er sgu skrevet nyklassiker over hele linien!

9/10