Alkymist – Meeting In The Mist [Nuclear Blast/VME 2003]

Lidt mere tidstypisk power metal på drengen. Denne gang fra Frankrig. Dette er bandets debut fuld længde, selvom første inkarnation af bandet blev dannet i 1992.

Stilen er lagt an på tysk power metal, iblandet lettere progressive sangstrukturer. Musikken er meget letfordøjeligt og ofte forudsigelig. Dog har bassisten tendens til at levere funky rytmer og sjoverier. Lidt utraditionelt, men det virker ofte okay.

Der bliver leveret meget godt musik fra de 2 guitarer. Grundriffene har tendens til at være lidt småkedelige og standardiserede. Men lead arbejdet kan der derimod ikke sættes en finger på.

Vokalen bliver leveret af Ramon fra italienske Secret Sphere. Oftest leverer han okay stemmeføring, men bliver i længden træls at lytte på. Han har sgu ikke helt de talenter der skal til for at holde lytterens interesse i længden.

"Meeting In The Mist" er en meget god debutskive, men der mangler sgu lige det sidste pift for at det bliver vildt interessant. Selvom bandet har nogle år på bagen, virker det stadig som om at de famler lidt med genrene og ikke helt ved hvad de vil. Dog et spændende bekendtskab der nok skal gøre nogle hardcore power metal fans med hang til lidt progressivitet glade.

6/10