Ulver – Lyckantropen Themes [Jester Records/VME 2002]

Så er norske Ulver klar med et soundtrack til kortfilmen Lyckantropen. Der bliver budt på 10 numre med rent elektronisk musik, noget som jeg ikke har beskæftiget mig alverden med. Men det er den mørke side af vores væsen der bliver dyrket i filmen, så derfor er musikken også dejlig dunkel.

Dissonante toner er hvad der hele tiden strømmer ud af højtalerne. Der er et gennemgående tema i hvert nummer, som bliver underbygget af diverse indslag, som ofte har en støjende effekt.

Der er en gennemgribende mørk og skummel atmosfære igennem hele albummet, hele tiden bliver der bygget op til et højdepunkt, som aldrig kommer, meget spidsfindigt.

Man får nok meget mere ud af at lytte til soundtracket efter at have set filmen, som det skal akkompagnere, da chancerne for at ens egen fantasi rammer tæt på filmens handling nok ikke er stor. Men er man til mørk elektronisk musik med en del støjende dissonans, så kan jeg varmt anbefale denne skive, den er sgu sjov nok at lytte til på en mørk, regnvåd og stormende aften som denne.

-