Stratovarious – Elements Part 1 [Nuclear Blast/VME 2003]

Efter en lille pause slår disse hædrede finner til igen med dette stort opslåede "Elements Part 1" album, og efter hvad jeg kan dømme ud fra denne 4 tracks sampler, så er der guf for øregangene.

Der bliver budt på klassisk Strato symfonisk heavy metal i de 2 første numre som er ’Eagleheart’ og ’Soul Of A Vagabond’, den første slår sig frem på klassisk heavy metal. Hvorimod den sidstnævnte byder på stort opsat episk metal, ikke langt fra mange af parterne på "Avantasia part 2". Det er faktisk rystende så ens det til tider lyder, men okay det sparker røv.

Derefter kommer albummets titelnummer og hvilket nummer, 12 minutters øreorgasme med fed heavy, stort opsatte kor, Kotipelto’s suveræne vokal. Guitarspillet på ’Elements’ er også i en klasse for sig. Der er ingen tvivl om at Timo Tolkki er en god guitarist og komponist, men fuck hvor leverer han mange fede ting. Der er helt stille og rolige momenter med akustisk guitar og vokal og lidt stille stryger i baggrunden, hvorefter det hele eksploderer med tungt guitar, kanontrommerytmer,, strygere, kor, ja stort opsat symfonisk/episk heavy metal byder titelnummeret på, det er stort.

Sidste nummer på sampleren er ’Find Your Own Voice’ hvor Jens Johansson for lov til at vise at han sagtens kan levere fede og sjove, næsten neoklassiske ting med tangenterne. Neoklassicisme byder guitaren os også på og i nummeret er der et fedt samspil imellem netop den seks strengede og keyboardet, imens Jörg Michael varmer begge stortrommer med en gang pedalsmadder.

Ud fra disse 4 numre som jeg har været heldig at høre, så er "Elements Part 1" mere end et købeværdigt album, men vær dog på den sikre side og tjek nogle flere numre ud selv, men hvis stilen og kvaliteten fra de 4 nævnte numre, så er det et klasse udspil fra finnerne.

-