masterplan.jpg (6423 bytes)

Masterplan – Masterplan [AFM Records/Nordic Metal 2003]

Så har Helloween "udbryderne" Kusch og Grapow fået gang i deres nye band Masterplan og fået deres debutskive smidt på gaden.

Der bliver selvfølgelig budt på heavy metal af den tyske slags med lidt power metal referencer og lidt flere i retning af symfonisk heavy metal. Der bliver leveret monsterfedt guitarspil af Grapow, både rytmer, melodier og leads er af høj klasse. Eckert som styrer bassen holder også rytmen i et jernhårdt greb, men lidt udskejelser fra hans side havde ikke gjort noget, manden kan jo godt få de 4 strenge til at lyde ekstravagant.

Vokalen bliver leveret af Jorn Lande og det er sgu skivens svage punkt. Den bliver hurtig små træls og utrolig kedelig at lytte på. Nogle momenter byder på en suveræn vokalpræstation fra hans side, især de stille øjeblikke styrer han. Men når der skal fuld skrald på skruen og der kommer højere toner, så falder det hele sgu fra hindanden.

Så har vi jo også Kusch’ trommespil og det er sgu også fedt. Han kan sgu kreere fede og spændende trommemønstre og besidder høj teknisk klasse og det er han ikke ked af at vise. Bare lyt til ’Crawling From Hell’ eller et af de andre numre. Den diskrete brug af keyboards virker også okay og giver af og til en fed stemning, som i ’Soulburn’.

Man må sige at Masterplan byder på suveræne enkeltmands præstationer på instrumenterne. Men når det store hele skal gøres op, bliver albummet lidt for kedeligt og standard. Bare tag et nummer som det klassiske poppede heavy metal nummer ’Kindhearted Light’, det er lige til radioen og hørt før. Men fans af Grapow og Kusch, skal nok tjekke skiven ud, de kan helt sikkert brugeden.

6/10