Loaded – Dark Days [Locomotive Music/VME 2002]

Så er Duff McKagan klar med et splinternyt band og et nyt album. Der bliver stort set fulgt op fra stilen fra hans soloalbum "Believe In Me", altså en gang beskidt punk/rock, hvor rock delen dog er blevet mere fremtrædende og så er der kommet noget mere struktur på sangskrivningen, men det hele lugter og lyder stadig som mr. McKagan.

Duff styrer vokal og spiller guitar i Loaded, og det er noget han gør godt. Især hans signifikante vokal sparker voldsrøv, han har satme en fed og rå stemme, præget af rene følelser. Det rå guitarspil er også fedt og den ligefremhed der bliver budt på er suveræn.

Som på "Believe In Me’ er der en del melankoli og eftertænksomhed inde over musikken, teksterne og stemningerne. Det hele virker 100% oprigtigt og det er bare med til at gøre det endnu federe.

Bandet som bakker den gode Duff op lader også til at fungere godt, der er masser af power bag præstationerne og musikken svinger godt. Produktionen er også fed og passer som fod i hose til den beskidte rock og understøtter vokalen på en god måde.

Fans af Duff har helt hundrede ventet længe på dette udspil, jeg har da i hvert fald håbet på en opfølger til "Believe In Me" og dette er sgu en fuldfed erstatning for det. Mere råt og beskidt rock med punk elementer er nok svært at finde indenfor dagens rock scene, det her virker i hvert fald.

8/10