Say%20Hello%20front%20copy.jpg (11226 bytes)

Brudevalsen – Say Hello To Darkness [Demo 2002]

Dansk melankolsk atmosfærisk støjrock med metal influenser. En stil som især et par engelske bands har leveret med stor bravour, men nu er der sgu konkurrence fra Esbjerg.

Men en bund lagt solid i simpelt men tungt og effektivt rock med bragende guitar, velspillede trommer og rytme angivende bas og velbalancerede vokaler, kan der ikke gå meget galt. Men tilføj så lidt influenser fra kongebands som Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride og Katatonia så er succesen hjemme, eller det burde den i hvert fald være.

Vokalarbejdet er med til at gøre skiven rigtig interessant, samspillet imellem den dybe grimme vokal og den lyse stemme, skaber en perfekt kontrast og så oveni det den lettere desperate hovedvokal. Det virker efter hensigten og definerer stemningen godt sammen med leadguitarens arbejde.

Lyden på numrene er også i orden, mørk og afbalanceret med plads til alle instrumenter samt vokal.

Brudevalsen er et spændene bekendtskab indenfor den mørke rock scene. Gode kompositioner med slagkraften lagt de rigtige steder. Der bliver ikke budt på de vilde eksperimenter eller nyskabende ideer, men solidt håndværk, som man kan lytte på igen og igen uden at blive træt af det.

5/10