firewind.jpg (13470 bytes)

Firewind – Burning Earth [Massacre/VME 2003]

Endnu engang slår Firewind hårdt til. Traditionelt power metal anført af den sublime guitar ekvilibrist Gus G., der bliver bakket op af en solid rytmesektion og en solid vokal.

Der bliver mere eller mindre fortsat fra hvor debut skiven "Between Heaven And Hell" slap. Udmærkede kompositioner der ikke imponerer synderligt. Deroveni den solide rytmesektion der gør hvad den skal for at holde standarden oppe. Det der hele tiden holder udspillet svævende er guitarspillet fra Gus G. Alt lige fra helt normale soloer og leads, til det vilde neoklassiske lir som han smider rundt omkring på skiven, spiller sgu maks. Han er en superfed guitarist.

Vokalen er også ganske udmærket. Dog synes jeg at der mangle noget styrke og pondus, i sammenligning med debuten. Det er højst sandsynligt den lidt pænere produktion, der faktisk skæmmer denne skive. Den lidt mere rå lyd som "Between Heaven And Hell" havde, klædte musikken meget bedre og gav plads til energien i bandet.

Skiven er okay for et lyt eller 2, men imponerer mig slet ikke på samme måde, som Firewinds første udspil. Det bliver for hurtigt kedeligt og kønsløst. Dog er ’Brother’s Keeper’ er meget fedt nummer, med dybe rødder i The Police klassikeren ’Message In A Bottle'.

6/10