dyecrest.jpg (12976 bytes)

Dyecrest – The Way Of Pain [Noise/Target 2003]

Dette finske band vandt konkurrencen "Young Metal Gods" og fik som præmie, en deal med Noise Records. Det er der så kommet denne skive ud. Det er bandets debut skive, selvom gutterne efterhånden er ved at have 10 år på bagen.

Udgangspunktet ligger i traditionelt tysk power metal, med fede melodier, fuld smæk på spaderne og storslåede back up kor. Ind i det har bandet flettet en del progressive elementer og har med det gjort kompositionerne utroligt interessante. Numrene er fede og meget fængende og byder derudover på mange lækre detaljer og lækkerier fra instrumenterne.

Der er 3 guitarister i bandet og de leverer sgu en fed gang tråd. Grundriffene er okay og meget typiske for genren. De hiver fat i lytteren og holder ham fanget. Derudover er der en masse fede soloer, oftest går det over i en gang neoklassisk lir, det er sgu lækkert at lytte på.

Vokalen er også ganske god. Ikke så varieret, men følger musikkens stemninger godt. Der er også en stor indlevelse fra vokalistens side, men det er selvfølgelig også ham der har skrevet teksterne. Derudover skal de mange back up kor nævnes, de lyder suverænt og giver en god atmosfære.

Det er en meget lækker skive den finske sekstet her har lavet. De har ikke gået og pillet ved hinandens boller i de 10 år bandet har eksisteret. De har arbejdet hårdt, er blevet gode musikere og sangskrivere, og det kan høres på denne skive. Power metal med progressive elementer, fængende som ind i helvede og lettere udfordrende for lytteren, godt gået.

8/10