crystalball.jpg (15732 bytes)

Crystal Ball – Hellvetia [Nuclear Blast/VME 2003]

En god omgang melodisk power metal er hvad dette schweiziske band byder os på. Dette er bandets fjerde fuldlængde album, men første gang at jeg stifter bekendtskab med dem.

Det der først springer i ørerne er de gode og velkomponerede sange. Skidtet hænger ved, efter første lyt. Der er lagt vægt på fængende melodier og knaldgode hooks. Musikalsk er materialet ikke altid lige spændende, men det bliver næsten tilgivet, når man sidder og rocker med. Vægten er lagt på sangskrivningen. Og først i anden række kommer de musikalske præstationer.

Der bliver leveret lidt fedt guitarspil på skiven, det kan vi ikke komme uden om. Men oftest er det temmelig standard og til tider lidt kedeligt. Det samme kan siges om bassens og trommernes spil, det er der heller ikke meget ved. Derudover bliver den tørre og meget spændte stortromme lyd lidt belastende, den kommer hurtigt til at fylde for meget. Vokalen er udmærket uden at imponere.

Crystal Ball leverer en udmærket omgang metal uden at imponere. Skiven kan sagtens holde til et lyt i ny og næ og balladen ’Wasn’t It Love’ er sgu lækker. Men det kan laves bedre og mere interessant. Gode kompositioner med kedelige musikalske udfoldelser beskriver albummet meget godt.

5/10