cornerstone.jpg (12845 bytes)

Cornerstone – Once Upon Our Yesterdays [Massacre/VME 2003]

Endnu engang har Steen Mogensen og Dougie White kreeret en skive under Cornerstone navnet, den 3. fra deres side. Bandet leverer en gang heavy metal inficeret hård rock, i dække af 10 lækre kompositioner.

Bandets helt store force er vokalist Dougie White, han har en helt suveræn vokal. Den spænder fra pågående og hård til den oftere brugte bløde, lækre vokal, der kæler for trommehinderne. Han tilpasser vokalen godt til musikkens stemninger og synger med stor indlevelse og følelse.

Musikken er ganske udmærket, meget nede på jorden og de helt store armbevægelser. Det ligger en rigtig god bund for de vokale udskejelser. Der er enkelte stykker der griber fat i kråsen, og får en til at rocke med, men jeg synes det sker for sjældent.

Numrene er ganske godt opbyggede, men igen er der ikke mange overraskelser. Der bliver oftest spillet på de sikre kompositioner, og det er egentligt ikke så dårligt hele tiden.

Højdepunktet på albummet er vokalen fra Dougie White. Når man har en stemme som ham i bandet skal musikken selvfølgelig også bygges op derom. Dog bliver musikken lidt for kedelig til tider, i nogle numre er det kun vokalen der redder, skibet fra at rulle over. Men helt sikkert en skive for fans af lækker vokal, traditionel heavy metal/hard rock og god stemning.

7/10