Poisonblack – Escapextacy [Century Media/Nordic Metal 2003]

Endnu et nyt gotisk band har set dagens lys. Denne gang fra Finland og med Sentenced sanger Ville Laihiala som sangskriver og guitarist, i dette band har han overladt mikrofonen til J.P. fra Charon, og han leverer sgu en fed vokal. Mørk og kompleks og med masser af nosser og følelse.

Musikken er mørk gotisk præget rock og når jeg skriver mørk, så er det fordi jeg mener mørk. Der ligger et tykt tæppe af mørk atmosfære over udspillet. Atmosfæren bliver skabt af det stemningsfulde guitarspil, den mørke produktion og vokalen, helt suverænt.

Det er ikke fordi der er meget nyt under solen. Kompositionerne byder på typisk musik i omegnen af hård rock og metal. Men numrene er velskrevne og punchlinien ligger de rigtige steder. Bandet er god til at bygge numrene op med stemning, for derefter at brage igennem med lidt hård rock, dog aldrig uden at miste den mørke stemning, og det er det der gør udspillet godt.

Det er rart at høre et intelligent og velskrevet udspil indenfor denne genre, det sker sgu desværre ikke ofte nok. Men hvis du er til fed mørk guitar, lækker, smygende og stemningsmættet vokal og mørke atmosfærer i spandevis, så er Posionblack din kop te, jeg nyder i hvert fald finnernes dunkle univers.

7/10