OSI - Office Of Strategic Influence [InsideOut Music/Nordic Metal 2003]

Det album som jeg har lyttet mest til igennem de sidste par måneder må uden tvivl være dette. Bandet består af mastermind Kevin Moore, flankeret af Jim Matheos og Mike Portnoy og med besøg fra Sean Malone og Steve Wilson, så man kan vel godt kalde det et stjerneband.

Når musikken så også ud til stjernerne, det er jo det store spørgsmål. Inspirationen må uden tvivl være hentet derude, dybt i universet hvor stjernerne flyder. Musikken er på en gang meget enkel, men også helvedes kompleks. Trommespillet er kontant og fyldt med bragende bækkener, som man kender det fra Portnoy’s side. Guitarspillet er alt fra hårdt og brutalt til stille og roligt, også med alle Matheos’ kendetegn. Deroveni flyder Moore’s særegne vokal og alle hans samples og andre elektroniske elementer, det sammensurium er OSI.

Musikken er på en og samme gang fortryllende, fængende, mystisk, udfordrende og forunderlig. Kompositionerne er mesterligt opbygget med spændingsmoment på spændingsmoment. Selv de ambiente parter står perfekt alene sammen med vokalen. Skiven er svær at komme ind på, men derefter meget vanedannende. Eksperimenterende hård rock/progressivt metal med poppede tendenser, men alligevel ikke, dette er en skive man enten vil elske eller hade, her er ingen gyldne mellemveje.

9/10