Manilla Road – Spiral Castle [Iron Glory/Massacre/Nordic Metal 2002]

Epic Metal ridderne har sat sig op på hesten igen og leverer storslået metal i lange baner. Her bliver budt på episk heavy metal som hørt før. Både fra dette band og mange andre nyere medspillere. Musikken er lagt an på de storslåede riffs, som dog af og til virker lidt små kedelige og så vokalisternes vokaler, dem er der 3 af. Alle 3 er noget særegne og kræver sgu noget tilvænning og før man har vænnet sig til dem, stinker de rimeligt voldsomt.

Meget af materialet her på udspillet virker noget ud dateret, det kan godt være at bandet blev dannet i 1977, men derfor kan man godt følge udviklingen lidt. Stilen, sangskrivnings egenskaberne og produktionen, det hele virker sgu noget gammeldags. Musikken er af og til meget fed og er under hele seancen lytteværdig, men heller ikke mere.

Lidt progressivitet ville gøre underværker for bandet, ikke i prog metallens betydning, men mere i den reelle betydning. Altså bandet må godt videreudvikle sig fra det 70’er stadie de stadig befinder sig i. Men når det nu er sagt, så får man sig en sund dosis nostalgisk heavy metal med denne skive, og det er sgu også godt nok af og til!

5/10