Derek Sherinian – Black Utopia [InsideOut Music/Nordic Metal 2003]

Når en musiker udgivet et solo album er det som regel med fokus på sit eget instrument, så da jeg smed denne skive i spillen, regnede jeg da også med at høre en masse tangent lir fra den Sherinian. Men nej, her bliver der budt på klasse spil fra den ene guitar gud efter den anden, sherinian har sgu skrevet en plade med fokus på se seks strenge. Selvfølgelig viser han også selv sin kunnen på keyboardet, men oftest er det guitaren der styrer showet.

Med navne som Yngwie Malmsteen, Al DiMeola, Steve Lukather og Zakk Wylde som de bærende seksstrengere så er der ikke meget der kan gå galt. Og alt spiller også sammen til perfektion. Kompositionerne er geniale og de respektive kunstnere byder os på spil i verdensklasse, de lever alle op til deres legende.

Derek byder os på alt fra melodisk rock/metal til vildt neoklassisk lir, til fusions jazz til tungere stoner-agtigt materiale, fuck hvor det rykker. Der er sgu ikke et moment der falder igennem, hele tiden er der et instrument i fokus og altid er det perfektionistisk vellyd der flyder ud af højtaleren.

Det er ikke kun de seksstrengede der er godt besat, for trommerne styres af Simon Phillips, bassen af Tony Franklin med et par gæsteoptrædener fra Billy Sheehan, derudover leverer Brian Tichy også lidt guitar og Jerry Goodman står får violinens sarte toner.

"Black Utopia" byder på vellyd og en eksplosion af detaljer og nuancer som man alt for sjældent hører. Men med den sprængfarlige sammensætning af musikere så kunne det heller ikke gå galt. Man sidder med fuld fokus på højtalerne under gennemlytning af denne skive, det er så fedt. Ikke på et eneste tidspunkt tænker man over at der ingen vokal er på skiven. Og det er der sgu heller ikke plads til. Lydbilledet er så mættet af indtryk at det halve næsten kunne være nok, det her skal høres!!!

10/10