Rawhead Rexx – Diary In Black [AFM/Nordic Metal 2003]

Rawhead Rexx bringer os tysk power metal, ligesom bedstefar lavede den. Ingen dikkedarer, der er fuld knald på guitarernes leg, trommerne hamrer derudaf og bassen holder rytmen i et jerngreb og på toppen en kraftfuld vokal.

Er der ikke mere i musikken end det? Næ egentligt ikke og jo selvfølgelig er der det. Men bandet ligger sig i den stilsikre rille og begår ingen fejltrin ved at eksperimentere. Vokalen er det der først falder i ørene. Den bliver leveret af Jürgen Volk, som tidligere har brugt sine lungers kraft i Glenmore. Han leverer et fortræffeligt arbejde på "Diary In Black" og hvis man kan lide fed power vokal. Så er skiven sgu værd at købe bare for at høre ham synge.

Guitarernes arbejde er også ganske habilt og de 2 spader leverer sgu også noget om ikke mindeværdigt, så i hvert fald lytteværdigt. Både rytmen og leaden er sgu fed og de 2 gutter har både ideerne og teknikken i orden.

Rawhead Rexx burde tiltale alle fans af voldsom, men stadig meget traditionelt power metal. Det er ikke de nye ideer som kvartetten byder os på. Nej tvært imod kører de den sikkert. Masser af hårdt slående baskere og 2 ballader. Skiven er sgu mere end hæderlig og byder både på fedt guitar- og vokalarbejde, så prøv da at tjekke den ud.

7/10