Grave Digger – Rheingold [Nuclear Blast/VME 2003]

Så er et af Tyskland’s stærkeste heavy metal bands tilbage med et nyt udspil. Efter det sidste suveræne album "The Grave Digger", har bandet endnu engang noget at leve op til og man må sige at de tager udfordringen op med konceptalbummet "Rheingold".

Skiven er inspireret af Wagner’s The Ring Of The Nibelungs og det er noget af en mundfuld at bandet har taget. Men ud fra de 4 tracks der er at finde på denne promo CD, så klarer Grave Digger det til UG. De leverer deres stilsikre metal, krydret med masser af stemning. Både i form af vokalens vekslens, guitarernes suveræne spil og stort anlagte kor.

Guitarspillet er godt og solidt, krydret med fede leads og soloer. Trommespillet er oftest grundstammen i nummeret, men der bliver da vist tekniske kunnen. Bassen holder også rytmen i et jerngreb og de pulserende toner giver en god bund. På toppen er så vokalen og den er som altid fantastisk. Kraftfuld, stemningsmættet og fleksibel.

Det er utroligt at Boltendahl og kompagni kan blive ved med at holde pacet og udgive det ene fede album efter det andet. Det er selvfølgelig kun en fordel for os. Hvis du rykker til det tidligere Grave Digger, så kan du også være med her og hvis ellers stemningsmættet heavy metal med mytologiske undertoner er sagen, så er "Rheingold" det også.

-