Galloglass – Legends From Now And Nevermore [LMP/Nordic Metal 2003]

Det er sjældent at man hører et splinternyt band som sætter sig i fuldkommen respekt med deres debut fuld længde, især i disse masse producerende dage.

Tyske Galloglass formår dog at rykke noget indeni, som ikke er blevet flyttet længe. Bandet leverer et smukt sammensurium af melodiske power metal, episk metal og så lidt elementer fra folkemetal. Det er en blanding der i dette kontekst fungerer perfekt.

På albummet bliver vi udsat fra alt lige fra den stille og rolige ballade med flot fløjtespil til mere hårdtpumpet power metal med dobbeltstortrommer og aggressivt guitar. Især guitarerne skal fremhæves. De 2 guitarister leverer rigtigt meget rigtigt fedt guitarspil i løbet af de 10 skæringer. Alt fra grundrytmer, til leads, til dueller osv. er alt for fedt og gennemført.

Vokalen fra Carsten Frank er også en dejlig sag at lytte på. Kraftfuld og med masser af følelse, vokal præstationen passer igennem hele albummet, perfekt til atmosfærerne.

"Legends From Now And Nevermore" er et meget gennemført debut album der byder på meget af det vi gerne vil høre. Kompositionerne er helt i orden og bandet har lagt fokus på rigtige steder. Den diskrete og smagsfulde brug af violin og fløjte går også i perfekt spænd med musik og stemning og giver et ekstra plus. Selvom bandet hele vejen kører på det sikre så er albummet fedt og fortjener mange gennemlytninger, især det stille nummer ’The Quest’ betager mig meget.

8/10