Cage – Darker Than Black [Massacre/Nordic Metal 2003]

Heavy metal med store behårede boller er hvad amerikanske Cage byder os på, her på deres tredje udspil "Darker Than Black".

Første iørefaldende feature ved bandet er vokalist Peck’s forrygende vokalpræstation. Manden skråler som en besat, som om der ikke er en dag i morgen. Hans range er stort, han når alt fra de dybeste toner til det højeste skrig, og det hele lyder sgu godt.

Guitarernes arbejde kan også nævnes som et positivt indslag på denne skive. De 2 spader arbejder godt sammen og leverer rigtigt mange traditionelle heavy metal riffs, samt en gang lidt mere thrashet strengeleg. Også lead arbejdet er godt og de dobbelt løb der er at finde på skiven er også meget fornøjelige. Trommearbejdet er også ganske udmærket, ikke noget ud over det sædvanlige, men ganske solidt.

Produktionen er med til at hive materialet her på skiven et lille stykke op af stigen. Den er stor og kraftfuld og meget dynamisk. Lyden er også meget klar og især vokalen bliver understøttet hel suverænt. Men også guitarerne nyder godt af produktionen. Lidt mere power bag trommerne ville dog ikke have gjort noget.

Dette er en meget fed heavy metal skive med lidt influenser fra både thrash- og power metal, så der er skrald på hele vejen igennem. Der bliver brugt en del traditionelle elementer i løbet af skiven, lige originalt er det hele sgu ikke. Men det er habilt og sparker røv, så tjek skiven ud og ryst med håret.

7/10