Agent Steel – Order Of The Illuminati [Scarlet Records 2003]

Endnu engang slår de amerikanske legender i Agent Steel, tilbage fra de gode gamle dage er kun original guitarist Juan Garcia og den lidt senere tilkomne Bernie Versailles. Det gør dog ikke så meget, da bandets force altid har været det suverænt fede guitarspil fra de 2.

Resten af nutidens Agent Steel er dog ganske kompetent og sparker røv. Især vokalist Bruce Hall giver fuld valuta for pengene. Manden har en utrolig stor og kraftfuld stemme og giver mange indenfor scenen baghjul. Han veksler også meget og når nogle utroligt høje toner. Han minder mange gange om Jacques Belanger som for nogle år siden huserede i Exciter. Hall er bare meget bedre og har et større spekter.

Bassen er også kanon. Der bliver lagt en jernhård grundrytme, samtidig med at der er tid til at lege med de tunge strenge. Og så er der en bas solo på skiven det er sgu for stort, da den også er fed.

Guitarernes spil er også i en klasse for sig selv. De 2 halvgamle drenge Garcia og Versailles kan sgu stadig. Alt fra grundriffs til leads, dobbeltløb, harmonier og så videre, sparker sgu røv og af og til bliver der også flyttet nogle grænser.

Det er en suveræn fed skive Agent Steel her har fået smidt sammen. Det er svært for noget nyt materiale at opnå samme status som gamle klassikere, det lider denne skive også under. Men når det er sagt er det sgu metal i høj klasse og der bliver ikke bare leveret heavy metal og thrash af høj klasse. Bandet viser også kompositoriske evner ved at indblande akustiske elementer samt anderledes indslag. Som blandt andet det syrede guitarspil i ’Insurrection’. Det her er sgu klasse!

9/10