Iron Saviour – Condition Red [Noise Records/Nordic Metal 2002]

Ohh yeah… Fucking tysk power metal med et stort P! Sielck og kompagni har formået at fastslå deres position på scenen med denne skive!

Jeg så sgu frem til at høre dette album, men efter de første par gennemlytninger, var jeg rimeligt skuffet. Der gik lidt tid og så lige pludselig, bang! Så kunne jeg høre hvor fed skiven den egentligt er.

Guitar muren på skiven er enorm, hele tiden står den foran dig, stor og uigennemtrængelig. Den hiver i din nakke, du må bøje dig for den! Såvel rytmedelen og de traditionelle og de neoklassiske elementer, rykker alt for hårdt i kråsen.

Vokalen er også rigtig fed og besidder mange følelser og facetter, det er sgu lækkert at høre. Manden bag tønderne klasker også godt til skindene, og leverer noget meget hårdtslående spil.

Produktionen som "Condition Red" har fået er som resten af albummet enorm og pompøs. Der er masser af kraft og energi, som driver kompositionerne fremad. Lyden er virkelig fed og passer 100% til den hårdtslående metal.

Skiven besidder mange fede skæringer og ligeså mange facetter indenfor heavy metallen. Du har de hurtige thrashede power baskere, som ’Titans Of Our Time’ og ’Condition Red’. Den rene heavy metal sang ’Mindfeeder’. De episke hymner ’Warrior’ og ’Tales Of The Bold’. Alt i alt 12 suveræne skæringer. Og selv om jeg ikke rigtigt synes det holder, er der noget charmerende over cover versionen af Seal’s ’Crazy’.

"Condition Red" kunne let gå hen og blive årets power metal skive. For den er sgu for stor. Velspillet vellyd med masser af kraft og gå på mod, det holder sgu i min bog!

9/10