Horizon – The Sky’s The Limit [Massacre Records/Nordic Metal 2002]

Dette er et nyt band bestående af en flok erfarne studiemusikere, som undertegnede dog aldrig før er stødt på, men det er måske mig der har sovet i timen!

Det gør dog kun overraskelsen ved den fede melodiske progressive rock/metal som Horizon leverer endnu federe. Her er det 4 gutter som har styr på deres metier, alle musikerne leverer vellyd ud over det sædvanlige, og især vokalist og guitarist Patrick Hemer skal fremhæves for noget rigtigt fedt strengespil og en suveræn vokal.

Det der som regel sker, når 4 gode musikere er samlet, er at de hver især hele tiden vil vise hvad de kan. Selvfølgelig er der også en del lir på denne skive, men det tager aldrig overhånd. Der er meget stor fokus på sangopbygningen og musikken følger meget af vejen teksten. Der er et virkeligt godt flow hele vejen igennem albummet, og er nok også et track eller 2 som kunne gøre sig på den tyske hitliste.

Produktionen og indspilningen har bandet selv stået for, og der er intet at udsætte på den. Lyden er god, stor og flot, alle instrumenter samt vokal står klart i lydbilledet, det er sgu som det skal være.

Hvis du savner lidt metal med både melodi og progressivitet, og med lidt vellyd fra halvfjerdsernes prog rock scene, samt firsernes ditto heavy metal, så er Horizon, lige noget for dig. Bare det at de har taget et Z i bandnavnet burde være nok! Her bliver budt på 10 flotte stykker metal som jeg nok skal komme til at lytte meget mere til!

7/10