Evenfall – Cumbersome [Century Media/Nordic Metal 2002]

Italienernes første skive "Still In The Grey Dying" skulle være et miks af black og gothic metal, om det holder ved jeg sgu ikke, da jeg aldrig har lagt øre til lorten. Dette nye udspil indeholder da inspirationer fra begge genrer, men byder også på en del mere.

Noget af det fedeste ved dette album er noget som jeg som regel afskyer, er nemlig bandets nyanskaffelse Roberta Staccuneddu, shit hvor har hun en lækker vokal. Den er blød, rund og sårbar, og bliver aldrig belastende at høre på. Den virker i fin kontrast til det mandlige black metal skrigeri og growlen. Der er også masser af tunge spader på albummet, og uden dem ville glansen nok gå af albummet. Resten af musikken er nemlig en lettere form af kommerciel gothic rock, med lidt keyboards og andre elektroniske elementer. Det bliver dog aldrig overkommerciel, på grund af den til tider ringe skrigen fra Ansgar Zöscg.

Lyden på skiven er også meget fed og understøtter musikken godt. Den er på ingen måde prangende men går sit arbejde, og har både styr på vokalerne, de tunge riffs og de elektroniske lækkerier.

Det her burde tiltale fans af gothic metal i sin traditionelle form og fans med hang til mere eksperimentelle og elektroniske udskejelser. Det er nemlig de mange samples samt de dark wave agtige stykker, som gør at udspillet skiller sig lidt ud fra mængden. Suverænt bliver det sgu aldrig, men skiven kan sagtens høres i ny og næ.

6/10