Byfist – Adrenalin [Saba Records 2001]

Så er der heavy metal på programmet, og det er sgu altid godt. Amerikanske Byfist leverer deres storsvingende metal, med masser af fede guitar stykker og en suveræn vokal.

Det som først bider en i øret er Vikk Real’s sublime vokal arbejde. Det normale leje som han ligger i passer perfekt til musikken, men han mestrer også alle de andre klassiske facetter. Det er ikke sjældent at han tager fat i de høje toner og giver dem en sving om. Lige meget hvor højt der bliver gået op, mister han ikke grebet og det er satme fedt. Selv den King Diamond agtige vokal i det sidste nummer ’Mary Celeste’ styrer sgu.

De 3 guitarer i bandet leverer også mange fede riffs, soloer og hooklines. Der er så meget catchy guitar arbejde i løbet af disse 4 tracks at man tror det er løgn. Bare tjek et nummer som ’Meltdown’ ud, det holder sgu hårdt.

Det er koryfæet David Wayne (Metal Church, Reverend og Wayne) som har stået for produktionen. Det har han sgu egentligt gjort meget godt. Lyden er klar og sprød, dog savner jeg noget mere bund og power, det ville have gjort indtrykket af "Adrenalin" helt suverænt.

Byfist er et band som alle fans af traditionelt heavy metal ikke skal snyde sig selv for, det er et band som nok skal få lavet nogle overskrifter. Vi må bare håbe at bandet holder ved efter at guitaristerne Davey Lee og Notch Vara også er kommet med i Reverend. Det ville være trist at miste dette band, lige nu hvor der begynder at ske noget. Denne skive byder på heavy metal i sin reneste form, derudover rykker det også for vildt, perfekt til en kasse bajere i solen.

8/10