The Jelly Jam – The Jelly Jam [InsideOut/Nordic Metal 2002]

Der var engang et band ved navn Platypus. Det er der ikke længere, men 3 af medlemmerne havde et godt samarbejde kørende, så de besluttede sig for at samarbejde under navnet The Jelly Jam.

Musikalsk leverer The Jelly Jam storsvingende rock, som det ene øjeblik er catchy og letfordøjeligt. For så at blive sindssygt teknisk og progressivt, til derefter at skifte igen og skabe en trance-lignende tilstand hos lytteren.

Der bliver budt på masser af tekniske lækkerier og progressive elementer, og det er sjældent at det tager overhånd og bliver træls at lytte på. Ty Tabor’s bløde og sensuelle vokal er også rigtig fed, og man kan høre at der ligger masser af sjæl bag hans præstation.

Produktionsmæssigt er det heller ikke noget galt ved "The Jelly Jam". Lyden er stor, fed og ren og er mere end fyldestgørende overfor musikken.

Hvis du er på udkig efter et superfedt rock album, som også byder på masser af teknisk kunnen og lidt heavy metal influenser, så er den jagt forbi. Det er tydeligt at høre at de 3 herrer Ty Tabor, John Myung og Rod Morgenstein har masser af erfaring bag sig. De leverer et rigtigt fedt og gennemarbejdet album, som bliver ved med at vokse ved hver gennemlytning. Jeg har lyttet til skiven de første 30-40 gange og jeg må simpelthen have mere, det her er sgu klasse!

8/10