Mercury Tide – Why? [Century Media/Target 2003]

Endnu et temmelig sammensat band har set dagens lyd. Mercury Tide har base i Tyskland og er samlet omkring mainman Dirk Thurisch fra Angel Dust. Han har skrevet al musikken samt teksterne og allieret sig med en lille håndfuld kompetente musikere, for at indspille denne debut skive.

Hvor den i Angel Dust står på pompøst power metal. Så står den i Mercury Tide på hvad der bedst kan beskrives som midt halvfemser alternativ rock. Der er lidt små progressive parter, lidt plain rock og noget grunge over udspillet. Numrene er meget stille og rolige og som albummet løber fremad, begynder man hurtigt at savne noget fandenivoldskhed. Det kan godt være at Dirk roder rundt med større eksistentielle spørgsmål og deslige og eftertænksomhed. Men lidt skrald på drengen ville gøre det hele mere interessant.

Albummet har fået en okay, men også lidt stille og rolig produktion, men med en del fylde. Skiven er indspillet hos Siggi Bemm i Woodhouse og bærer lidt præg af den gotiske sound, som er blevet et varemærke for studiet. Den klæder egentligt Mercury Tide’s musik udmærket, men igen lidt mere energi og en lidt rå kant ville ikke genere mig.

Det er slet ikke et dårligt album som Dirk Thurisch her har begået. Dog savner jeg lidt gang i tingene engang imellem. Det ville skabe den variation og energi, der ville have gjort albummet fedt. Men over standard er det i hvert fald og fans af alternativ rock skal sgu tjekke skiven ud.

7/10