John Arch – A Twist Of Fate [Metal Blade/Target 2003]

Efter at have været væk fra musikken er den gamle Fates Warning sanger John Arch nu tilbage. Han har samlet sig et band bestående af guitarist Jim Matheos fra Fates Warning, bassist Joey Vera fra Armoured Saint osv. og trommeslager Mike Portney fra Dream Theater. Med sådan en besætning kan det næsten ikke gå galt.

Musikken er progressivt metal med en hård kant og Arch’s suveræne vokal på toppen. Manden kan synge, men har en meget distinktiv nasal vokal, som nok kræver noget tilvænning. Hvis man ikke før har hørt den. Den går perfekt i spænd med den meget progressive, men alligevel svingende musik.

Musikken er fyldt med lækre tekniske detaljer. Både guitar, bas, trommer og keyboard. Men selv om de 2 numre der er på skiven er propfyldte med tekniske og progressive genialiteter. Men stadig uden at musikken mister momentum og går i stå.

Det er fedt at have John Arch tilbage som en player på scenen. Det ville være fedt hvis han ville fortsætte og især med denne besætning. Den spiller han satme godt sammen med. Det hele svinger både musikalsk og vokalmæssigt. Stort "lille" album, der er obligatorisk for alle fans af velspillet og lækkert progressivt metal.

9/10