Illuminate – 10X10 [Hardbeat Propaganda/NB/VME 2003]

Damn, så er der sgu en gang sjov tysk rock på programmet. Illuminate leverer en omgang rock med elektroniske elementer. Både keyboard til at skabe lidt mørke og dunkle sfærer, men også elektroniske elementer som ville have passet perfekt ind i 80’ernes hitliste musik.

Guitaren leverer rimeligt simple forvrængede riffs. Det er ikke fordi de imponerer synderligt, men de virker meget godt. Computer trommerne og de andre elektroniske effekter, kunne jeg godt leve foruden. For det meste ødelægger de sgu mere end de hjælper. Det sker en sjælden gang at det hele går op i en højere enhed, men det er for sjældent.

De 2 vokaler, henholdsvis mandlig og kvindelig, er begge rene og ganske udmærkede. Dog bliver den mandlige del lidt belastende at høre på. Han kan nemlig ikke ramme mange rene toner, men er der vel mere for stemningens skyld. Den kvindelige er ganske okay, men lidt sjov til tider.

Skiven her er en opsamling af bandets 2 skiver (10"?) "10X10 In Black" og "10X10 In White", så hvis du ikke har dem så er det med at komme af sted eller? Skiven tiltaler uden tvivl rock freaks, det vil have en hård kant på deres musik og også gerne lidt gotiske stemninger. Musikken kan sagtens høres, det bliver bare lidt kedeligt i længden. Derudover er det nok også en fordel at have det tyske øre i orden, da teksterne bliver leveret på modersmålet og de er meget sjove at følge med i.

6/10