Brainstorm – Soul Temptation [Metal Blade/Target 2003]

Bandet her er blevet prist til skyerne igennem deres karriere. Jeg har dog aldrig før lagt øre til bandets musik. Måske er der røget et par numre ind af det ene øre, og ud af det andet. Men ikke noget der har bidt sig fast.

Det skulle så pludseligt ændre sig. Dog var det ikke noget der gik let for sig. De første mange gange jeg lyttede til "Soul Temptation" var jeg ved at falde i søvn af kedsomhed. Men som tiden gik og jo længere jeg fik mig arbejdet ned igennem musikken, jo mere begyndte den at sidde fast.

Brainstorm byder på kompakt og kompleks power metal med meget tunge guitarer og finurlige sangkompositioner. Rytme på rytme, tunge guitarriffs, smadrende bas og trommespil der følger guitaren. Et lead nu og da og en lækker solo her og der. Oven på det ligger Andy B. Franck’s fede vokal og indgyder respekt, den mand kan sgu synge. Og ind imellem det hele svæver afdæmpet og atmosfærefyldt keyboard spil.

Noget af det der gør skiven svær at lytte på. Er at vokalen og musikken ikke hele tiden følges ad og at begge dele kræver stor opmærksomhed fra lytteren. Det er dog noget der bliver løst med tiden, jo mere man kommer ind i musikken, jo større bliver skiven. Skiven er ikke så ligetil som de fleste indenfor genren, men den rykker sgu Er du til storslået semi-progressivt heavy/power metal med stor vokal, så er Brainstorm noget for dig.

8/10