Thine – In Therapy [Peaceville Records/Nordic Metal 2002]

Stille og roligt atmosfærisk rock er hvad engelske Thine byder os på, her med deres andet album. Der er ikke meget fart over feltet, koncentrationen er lagt på de melankolske og storladede følelser og det er noget som lykkes meget godt for bandet. Vokalen er et af højdepunkterne ved Thine, selvom manden ikke har verdens største vokal. Så er den særegen og har sit helt eget præg og er selvfølgelig tynget af den engelske accent.

Musikken bliver domineret af den lyse leadguitar, som lader sine finurlige leads præge fremdriften. Det ville være løgn at sige at guitarscenen bliver fornyet, men spillet er sgu ganske habil og giver en masse til den overordnede stemning.

Musikken er velkomponeret og besidder mange højdepunkter. Blandt andet er nummeret ’In Therapy’ utroligt fængende, samtidig med at man sidder naglet fast til stolen og lytter til historien i sangen. Bandet har lagt deres hooks de perfekte steder og det har de fået et lytteværdigt resultat ud af.

Produktionen bakker også bandets musikalske vision op. Selvom udspillet bærer præg af sørgmodighed, så er lyden meget kraftfuld. Det virker faktisk meget godt, Kraften i bas og trommer spiller meget godt imod det lyse gutairlead og vokalen, meget fed kombination.

Det er et meget lytteværdigt album Thine har fået smækket sammen, men den dybe tallerken har bandet sgu ikke opfundet. Men hvis atmosfærisk rock står på dagsordenen så er "In Therapy" sgu toppen. Og så er der sgu også en del ligheder med diverse britpop bands, som dominerede hitlisterne for nogle år tilbage, med deres bløde hårdrock, så hvis det sagde dig noget, kan du også være med her.

7/10