hammerfall_crimsonthunder.jpg (7462 bytes)

Hammerfall – Crimson Thunder [Nuclear Blast/VME 2002]

Endnu engang rider de svenske riddere af true metal bølgen ud i verden for at erobre nye slagmarker. I den sags tjeneste er jeg blevet beæret en 4 tracks teaser, hvorpå bandet leverer lidt forskelligt guf for tilhængere af stilen.

Drengene ligger ud med power metal baskeren ’Riders Of The Storm’. Hvor der bliver budt på fræs af høj klasse. Der er masser af saft og kraft i kompositionen og guitarspillet er sgu rigtigt fedt. Derefter følger nummeret ’Hearts On Fire’ som også byder på en gang power, med stort kor og masser af tordnende stortromme. Og her beviser Joachim Cans at hans vokal er rigtig fed og igen er der traditionelt guitar guf for alle pengene.

Titelnummeret er en storslået episk sag, hvor der bliver braget løs på alle leder og kanter og atmosfæren er da også helt i top. Til sidst bliver vi budt på den akustiske ballade ’Dreams Come True’, som efter min mening slet ikke passer ind i billedet. Det er da ikke fordi nummeret ikke er fedt og jeg har da også stortudet over den smukke kærlighedserklæring (yeah right, red). Men dette er ikke Bon Jovi som skal kravle til tops på hitlisten, eller er det?

Ud fra disse 4 skæringer så er dette sgu et album at samle på. Produktionen er i top og det samme kan siges om musikken. Så frem med plastik sværdet og fis ned til dealeren for at få denne powerfulde skive.

-