Hypnosis – Shadoworld [Black Lotus Records 1999 - Metalfighters Distro]

Endnu en gang noget halvgammelt græsk metal og denne gang noget som vel bedst kan defineres som en blanding mellem melodisk gothic metal og noget lidt tungere og hårdere doom-agtigt spil.

Musikken i sig selv er meget fed og der er mange fede tekniske detaljer fra guitarerne. Det hele bliver dog skæmmet af den mandlige vokal, som bliver bakket op af lidt kvinde skøn sang engang imellem. Derudover er der også lidt elektroniske effekter samt nogle meget ringe lydende keyboards, som heller pynter på "Shadoworld".

Selvom Hypnosis ihærdigt prøver at opbygge store melankolske stemninger op, lykkedes det meget sjældent. Det bliver enten slået i stykker af vokalarbejdet, keyboardet eller bare bandets dårlige sans for komponering. På visse tracks minder bandet ligefrem om det nyere Theatre Of Tragedy, bare meget dårligere. Det er lidt sjovt at et band som prøver på at være originalt, stjæler så meget en gang imellem, men sådan skal det nok være.

Hvis bandet slog sig på at spille noget progressivt thrash/power metal tror jeg at resultatet ville ende rigtigt godt, som det er nu vil de enkelte musikere for mange forskellige ting. Det resulterer i en plade hvor det er svært at finde hoved og hale på noget, og det hele virker som et rodet forsøg på at levere noget udmærket musik.

Det bedste ved "Shadoworld" er produktionen som er helt okay. Der er godt med dybde og de enkelte instrumenter har masser af plads at udfolde sig på, men det der stadig sammenhæng i musikken. Til tider er der dog så mange lag af musik at det bliver lidt rodet at høre på.

Der er masser af gode enkeltstående elementer på dette album og når der ingen vokal er inde over er det allerbedst. Men sammenhængende bliver udspillet sgu belastende at høre på og jeg er ganske sikker på at jeg aldrig finder denne skive frem igen. Jeg fatter ikke at et label som Black Lotus har signet dette band, for det holder sgu ikke i længden.

3/10