Symphorce – Twice Second [Metal Blade/Target 2004]

Normalt byder Symphorce på en smuk symbiose imellem kraftfuldt power metal og nogle tungere og mere moderne toner. Samt Forsanger Andy B. Francks alt for fede skrigeri.

Den fest er dog nu slut, bandet havde da også bebudet at "Twice Second" ville være helt anderledes, men… Det er slut med power metallen, nu den står den næsten på rene nu-metal lydende groovende toner. Der er da en del fede riffs imellem alt skidtet. Men oftest står den på let spiselige tunge toner, alle kan hoppe med på. Trommespillet som også plejer at være meget fedt, er blevet helt kedeligt og forudsigelige, ligesom kompositionerne.

Vokalen når også kun Francks normale stemmeføring til sokkeholderne. Han prøver sig frem med en dyb, til tider næsten snakkende vokal, det holder ikke. Manden med en af verdens fedeste power metal vokaler, bag sådan noget skidt som det her? Det holder ikke.

En skam at et fedt band dropper sine rødder for at spille noget skidt som dette. Alt den let spiselige pseudo-thrash med nu-metalliske elementer og melankolske stemninger, det holder satme ikke. Dette er ikke Symphorce, hvilket bringer os tilbage til at stilskifter, burde medføre navneskifte.

4/10