avantasia.jpg (8908 bytes)

Tobias Sammet’s Avantasia – The Metal Opera Pt. II [AFM/Nordic Metal 2002]

Så er Tobias Sammet’s stort anlagte metal opera Avantasia klar med del 2. Her er top musikere til alle instrument- pladser og endnu bedre der bliver budt på vokal fra ikke mindre end 9 af metallens topsangere, det er svært at komme i tanke om mere ambitiøse projekter.

Musikken er også storslået. Der må have været brugt oceaner af tid på at komponere denne skive. 59 minutter og 10 delnumre, som alle hænger sammen i et nummer. De kører alle perfekt over i hinanden og den røde tråd er der hele tiden.

Her er storslåede episke parter, smukke ballader og aggressive stykker. Alt indenfor den melodiske power metal er præsenteret på denne skive. Musikken er af meget høj klasse og det samme kan siges om dem som leverer den.

Men vokalarbejdet er nok det mest imponerede ved Avantasia. Samarbejdet imellem alle folkene virker rigtigt godt, og der er en vokal til hvert moment. Det er selvfølgelig Sammet selv der leder an, og han har satme en fed vokal, det har man jo før hørt i Edguy sammenhænge, men her overgår han sgu sig selv.

Hvad er bedst ved dette album? Det er et spørgsmål som er svært at svare. Kompositionerne er i top, produktionen er fed. Musikken spiller max, det samme gør musikanternes præstation. Vokalerne går også ind i himlen, det er satme flot opsat. Denne skive er vel obligatorisk hos alle metal fans, Avantasia byder i hvert fald på et lille mesterværk her. Med numre som ’The Seven Angels’,’The Looking Glass’ ’The Final Sacrifce’ og ’Chalice Of Agony’ er der godt nok dømt klasse og det er bare for at nævne nogle af højdepunkterne.

9/10