Sinner – There Will Be Execution [Nuclear Blast/VME 2003]

Mat Sinner har endnu engang samlet sine tropper for at give os et kursus i skånselsløst metal/hård rock. Der bliver klappet i gang med den up tempo rock sag ’Higher Level Og Violence’, som viser hvor suverænt bandet er til at blande den hårde rock, med de mere typiske power metal toner.

Kendetegnet for albummet er det lynende guitarspil. De hårde riffs bliver leveret på samlebånd, og sammen med alle de fede leads og blændende detaljer, er der dømt klasse spadespil.

Mat Sinner’s vokal skinner som sædvanligt også igennem og leverer vellydende toner. Manden er som før hørt både god til de hårde og vilde vokal typer, samtidig med at ham mestrer den bløde og følsomme vokal ligeså godt.

Det er Sinner selv der har produceret albummet og det er endt meget godt. Der er masser af kraft bag instrumenterne og især guitarerne lyner suverænt. Men også trommerne har fået vellyd, med masser af plads til bækkenerne.

Ud af de nu 12 fuldlængde skiver som bandet har på bagen, er det ikke mange som jeg har gennemgribende kendskab til. Men "There Will Be Execution" må være et højdepunkt og en kommende klassiker, når der ses tilbage på dette år. Med tracks som den førnævnte åbner, det lidt mere stille og rolige titelnummer, den hårdtpumpede og rockede ’Requiem For A Sinner’, den tunge, næsten doomy ’Die On Command’, hvor der næsten kommer lidt Dave Mustaine over vokal førelsen, ja der er satme mange trakcs der skiller sig ud. Hårdtpumpet og hårdt rykkende rock/metal er hvad Sinner anno 2003 leverer på en fed måde.

8/10