Seventh Avenue – Between The Worlds [Massacre Records/Nordic Metal 2003]

Nu er tyske Seventh Avenue klar med deres fjerde fuldlængde skive, som også er deres første på et europæisk label. Så hvis du ikke før har hørt om dem, skal du rette det bearbejdende blik imod bandets tidligere labels.

Stilen er melodisk heavy metal med masser af fede detaljer og suveræn nerve. Bandet har øre for fængende melodier og gode hooks, og det er noget de gør meget brug af. Efter første lyt sidder mange af sangene sgu fast, og efterfølgende sidder man bare glad og nikker med.

Vokalen er også en lækker sag, den er meget blød og distinkt. Herbie Langhans kan både synge og styre de seks strenge til perfektion. Bandet varierer også musikkens fart godt. Oftest står den på hurtige passager med masser af fræs og tordnende stortrommer, men rolige og atmosfæriske passager har også høj kurs hos de 4 tyskere.

Bandet har selv produceret albummet minus vokalen, som guitarmaestro Victor Smolski har leget med. Begge dele er gået utroligt godt og det er vellyd der strømmer ud af højtalerne. Lidt mere individuelt plads til de enkelte instrumenter havde ikke generet. Men det overordnende lydbillede sparker godt igennem.

Typisk tysk melodisk metal er hvad bandet byder på. Og de leverer sgu ikke en dårlig skive. Masser af fede momenter og fængende numre. Originaliteten er måske ikke lige udpræget alle steder, men man må sige at Seventh Avenue leverer deres musik overbevisende. Fans af genren skal sgu gøre sig selv en tjeneste og tjekke albummet ud.

7/10