Saxon – Heavy Metal Thunder [Steamhammer/Nordic Metal 2002]

En genindspilning af alle de gamle NWOBHM klassikere med Biff Byford’s "nye" line-up, kan man mene om hvad man vil. Men man kan sgu ikke komme uden om at Saxon står for en ordentlig røvfuld klasse heavy metal.

Selvfølgelig er der ikke noget der slår de originale klassikere, men det er sgu sjovt nok at høre numrene med en up to date produktion. Det kan jo ikke gøres meget ved at teknologien er blevet udviklet, og der da også lidt mere tryk på numrene på denne indspilning.

Om valget er numre er korrekt er jo en helt personlig sag, men jeg synes af Byford og kompagni er sluppet meget godt fra det. Der er både de hårdrockende og nogle af de stille ballader, så der bliver givet et meget reelt billede af Saxon’s bagkatalog.

Udover de 13 genindspilninger er der også en bonusskive som byder på 5 numre fra bandets live optræden i San Antonio i 2002, så den er rimelig aktuel. Selvom der er tale om en bootleg, så er kvaliteten helt i orden, selv der savnes lidt kraft og fokusering i miksningen. Det er i hvert fald ikke svært at konkludere at det er en live optagelse. Derudover er der en video til nummeret ’Killing Ground’. Videoen bygger på bandets optræden på Wacken i 2001, og det ville egentligt have været fedt at have live lyden som spor, i stedet for LP udgaven. Men hvad helvede drengene trykker til den på scenen, og det virker som et godt show.

Denne skive er vel obligatorisk for alle Biff Byford fans og er egentligt også et godt sted at starte for den der aldrig før har hørt Saxon. Konceptet bag er lidt tyndt, og viser vel egentligt hvor desperat Byford er for at få fokus på sit Saxon. Men kvaliteten af udspillet er sgu helt i orden.

7/10