Yngwie J. Malmsteen’s Rising Force – Attack!! [Steamhammer – SPV/Nordic Metal 2002]

Så er den amerikaniserede svensker endnu engang tilbage for at vise os sine storslåede evner med guitar og bas. Han har samlet sig en bunke kompetente folk for at levere noget som heavy metal folket sent vil glemme.

Yngwie står som skrevet selv for guitar og basspillet og begge instrumenter er han jo suveræn. Både de hårdrockede heavy stykker bliver blæst af sted med energi og vilje, det er svært ikke at blive taget med. De neo-klassiske stykker er selvfølgelig også i toppen, det lyder som en lethed for manden at krænge strengene den ene og anden vej. Det der kommer ud af højtalerne er 100% vellyd, hold kæft hvor er det lækkert at lytte til.

Alt lige fra de neoklassiske instrumentale stykker som han selv har kreeret, hvor både ’Baroque & Roll’ og ’Majestic Blue’, til nummeret over temaet til Bach’s ’Air’ udviser stor klasse. Også de fængende heavy metal klaskere som ’Valley Of Kings’, ’Ship Og Fools’ og ’Valhalla’ som alle har en storslået episk stemning over sig, er alt for fede.

Manden som står for vokalen er ingen andre end Dougie White som folk nok bedst kender fra Rainbow. Han har jo en lækker og kraftfuld vokal som bliver tilpasset virtuosens guitar spil perfekt. Keyboard og trommespil kan der heller ikke siges noget til. Derek Sherinian og for mig ukendte Patrick Johansson styrer begge deres instrumenter med hård hånd.

Jeg glemte næsten at nævne bassen og det ville være en fejl. For det kan godt være at Yngwie mest er kendt for sin præstationer med guitaren, men fuck hvor styrer han også bassen alt for hårdt. Hold kæft hvor er der nogle fede bas stykker, det er satme til at komme over.

Hvis Yngwie sidder på den anden side af Atlanten og ikke kan få armene ned kan jeg godt forstå det. For denne skive er noget når perfekt. Musikken er velkomponeret, der er fængende numre som sidder der første gang. Der er teknisk ekvilibreren, der er satme alt. Yndere af hård rock/heavy metal, det bedste guitar og bas-spil samt suveræn vokal skal sgu eje denne skive, når den først har angrebet viger den ikke!

9/10