Impellitteri – System X [Steamhammer - SPV/Nordic Metal 2002]

Efter lang tid tiggen fra fans, har Chris Impellitteri fået fat i Graham Bonnet, som han indspillede skiven "Stand In Line" med i 1988. Og Bonnett’s fede vokal gør satme underværker på denne nye skive fra guitarmaestro Impellitteri.

Guitarspillet er selvfølgelig i fokus, det skal jo fokuseres på hovedmanden i bandet. Det bliver også retfærdiggjort af de fede ting, som bliver leveret af spaden. Chris’ spil er ikke mindre end fænomenalt. Samtidig med at der bliver disket op med fede soloer, licks etc. Så er der også stor fokus på kompositionerne og der er lagt stor vægt på hooklines. For musikken er satme fængende og kraftfuld. Man sidder naglet på stedet, imens klasse skæringer som ’Rock N’ Roll Heroes’, ’End Of The World’ og ’Why Do They Do That’ drøner ud af højtalerne.

Vokalen er selvfølgelig også i toppen, Bonnett leverer hvad man kan forvente af legenden. Dog er hans stemmepragt noget hårdere og mere rå, end i de gamle Rainbow dage. Det klæder musikken hundrede procent at han ligger den rå vokal på toppen, shit hvor er det fedt.

Rytmesektionen i bandet leverer også en solid og håndfast indsats. Musikken er tight og velspillet, det kan næsten ikke gøres bedre.

Når man sidder og lytter på skiven kan man ikke være andet end imponeret over guitarspillet, kompositionerne og vokalen. Men man sidder med det helvedes dilemma: Skal man koncentrere ørene på vokalen eller guitaren, det er sgu et svært valg. Men hvis den skal stå på hård rock/heavy metal á la americana med super vokal, så er det denne skive som skal sidde i afspilleren. Det her er satme et klasse udspil, som man ikke ligger fra sig med det samme! Der er ikke et eneste svagt nummer på skiven, selv de bløde tracks ’She’s A Nighttime Lover’ og ’Falling In Love With A Stranger’ er sgu fede og medrivende. Det er svært at finde bedre rendyrket rock/metal end dette for tiden.

8/10