Anguish – Symmetry [Massacre Records/Nordic Metal 2002]

Dette album er nummer 2 fra tyske Anguish. Jeg har ikke før hørt deres musik, men hvis debuten er ligeså god som denne skive, er det sgu noget at samle på.

Musikalsk står den på storladet og poppet progressivt metal. Dream Theater er vist ikke et fremmed navn for 6 tyskere i Anguish. Selvom der kan findes en del lighedspunkter, så står bandet dog frem som et der har fundet sin egen niche. Vokalen er helt suveræn, fed og rund og med masser af melodi. Den går perfekt i spænd med de finurlige strengelegs løb som guitar og keyboard ofte kører. Den musikalske side af skiven er også fed. Især manden med fingrene på tangenterne imponerer mig. Uden at være overdøvende er keyboardet altid med i spillet på den ene og anden måde. Og selvom det er afdæmpet, ligger man sgu mærke til det.

Der er ikke meget nyskabende over det som tyskerne leverer. De afleverer bare en solid omgang poppet progressivt metal i vores ører. I stedet for at være overprogressive og falde ned i det berømte hul, hvor spiralen aldrig ender. Så har de brugt masser af tid på at komponere deres musik og sammenflette hooks sammen med de tekniske stykker. Efter min mening et meget klogt valg, som har udmøntet sig i et lytteværdigt album med masser af tekniske godter.

8/10