deadsoultribe.jpg (68288 bytes)

Deadsoul Tribe – Deadsoul Tribe {InsideOut/Nordic Metal 2002]

Deadsoul Tribe er et rimeligt nyt band med base i Østrig. Sanger og guitarist i bandet er amerikaner og hedder Devon Graves. Det siger dig måske ikke så meget, men hvis jeg siger at han tidligere er kendt under navnet Buddy Lackley og sang i Psychotic Waltz, ringer der måske nogle klokker.

Fortsætter han så hvor han forlod sit forrige band i 1997, slet ikke og dog. Den står på stemningsfyldt svingende progressivt metal. Der er masser af gode detaljer, lækre catchy stykker og så selvfølgelig den følsomme vokal. Der er også en del doomy/ambiente lyd flader bygget ind i musikken, og når de er på deres højeste flyver tankerne af sted… Der er selvfølgeligt også lidt fløjtespil her og der.

Nogen gange virker det bare som om at albummet kun er halvt færdigt. Nogle skæringer virker som et sammensurium af brudstykker og opvisninger på musikernes kunnen. Det er sgu belastende at høre på. Derimod er andre tracks rigtigt fede og virker 100% gennemarbejdede.

Man skal have tålmodighed med "Deadsoul Tribe", hvis man vil ind på livet og sjælen af musikken. Der skal en del gennemlytninger til før den virkeligt sidder der. Når den så er der, er der stadig noget som gør den svært tilgængelig. Albummet er helt sikkert masser af tid værd, der bliver budt på mange suveræne ting igennem de 13 tracks. Så spring ud i det, der er mange timers underholdning i dette stykke plastik.

7/10