Wizard – Odin [LMP/Nordic Metal 2003]

Ærketypisk tysk power metal er hvad Wizard hverken mere eller mindre stor for. Her bliver der budt på klicheer i spandevis, og det er ikke altid dårligt.

Bandet undsiger sig true metal bølgen, da Odin blev dannet i 1989. Alligevel udkom drengenes første skive alligevel først i1999, da true metal bølgen for alvor begyndte at rulle. Men lad det nu ligge og lad os komme i gang med musikken.

Stor fængende riffs strømmer ud af højtalerne, samtidigt med at det ene episke lead efterfølger det andet. Vokalen rejser sig stor og flot over lydbilledet og giver det sidste pift til stemningen. Rytmesektionen udfører deres arbejde upåklageligt og holder rytmen i jerngreb igennem skivens 11 skæringer.

Piet sielck som har stået for produktionen har gjort et udmærket job. Lyden er ren og pæn, men kunne dog godt bruge lidt mere power.

Wizard leverer hvad man kan forvente af et band med dét navn og fra dét land! Der er klap på drengen igennem hele skiven og man skal være en skarn for ikke at ryste håret i takt med hymnerne. Der er intet nyt over dette, det er bare meget fedt! Eller er det mig der har en svaghed for sådanne bands?

7/10