Stormwind – Rising Symphony [Massacre/Nordic Metal 2003]

Melodisk power metal med neoklassiske momenter af høj klasse, er hvad svenske Stormwind byder på, med deres sjette album. Måske skal det lige nævnes at bandet i år kun har eksisteret i 7 år, de har sgu krudt i røven.

Guitarspillet er i fokus fra start til slut her på skiven. Det er helt berettiget da der er masser af fed strengeleg at finde herpå. Guitarist Thomas Wolf leverer alt for mange fede ting med guitaren. Både de tilgængelige melodiske stykker er af høj klasse. Men han brillerer helt sikkert, når han først fyrer op under de neoklassiske stykker, det er klasse.

Vokalen bliver leveret af Thomas Vikström, som tidligere har været inde over Candlemass. Han leverer en meget fed indsats her på skiven. Han er ikke en af denne verdens største vokalister. Men han leverer en stærk indsats med masser af følelser i stemmeføringen.

Umiddelbart så består bandet af en håndfuld klassefolk hvad angår deres respektive instrumenter. Dog hænger kompositionerne engang imellem. Imellem de fede melodier og de tekniske genialiteter, er der alt for mange stykker der lavet før. Det tager lidt af momentum ud af materialet.

Lyden er fed og klar, alle instrumenterne kommer helt kart igennem til lytteren og vokalen står meget rent på toppen af lydbilledet. Der er også masser af power bag produktionen, den løfter musikken et stykke op.

Selvom der er masser af fede momenter herpå skiven, så er der lidt for mange fillers til det bliver det mesterværk, som Massacre mener det er. Dog er det en skive fans af stilen skal tjekke ud. Da der er alt for meget fedt lort herpå. Bare tag de bombastiske kor der ofte bliver brugt i omkvædene, det er ikke til at stå for. Og så er det tekniske niveau sgu også på toppen, selvom det nogle gange går ud over numrenes flow. Tjek skiven ud!

7/10