Burning Point – Feeding The Angels [LMP/Nordic Metal 2003]

Lækkert metal er hvad finske Burning Point leverer her på deres andet udspil. Bandet blander fede stilarter som klassisk power metal med fede og fængende melodier, flotte og betagende progressive sangstrukturer og blændende skarpt neo-klassisk guitar spil.

Umiddelbart kunne det musikalske udtryk lyde som en halvrodet affære. Det er det også af og til, men slet ikke så ofte som man kunne frygte. Bandet besidder ganske udmærkede sangskrivnings talenter og de har formået at komponere deres musik på en meget fornuftig måde.

Guitar arbejdet på skiven er utroligt flot. Der er mange flotte og fængende melodier, der hænger ved med det samme. Men især de neo-klassiske strengelege er af høj klasse, man kan lytte til dem igen og igen og de bliver bare flottere. Bare tjek det , desværre eneste, instrumentale nummer ’Malmikivi’ ud.

Bandet bærer dog stadig præg af at være rimeligt nyt. Der mangler stadig lidt egen identitet, men Burning Point er meget stærkt på vej. Min absolutte favorit på skiven ’Resurrection Machine’, viser alt hvad der er godt ved bandet progressive kompositoriske evner og opbygninger. Rigtig fed struktur, ligesom i nummeret ’Stray Bullet’, som også byder på meget lækkert guitar arbejde. Dog kunne der godt arbejdes på den lidt tamme og sterile trommelyd, den er sgu kedelig. Men lur mig om dette ikke er et af morgendagens store aktører!

7/10