Tyr – Eric The Red [Tutl/Tyr 2003]

Bandet her stammer fra Færøerne og leverer storslået folk-rock, baseret på klassiske folkenumre, såvel som på egne kompositioner.

Bandet har fat i den lange ende af sangskrivningen. De leverer nogle helt utrolige og medrivende kompositioner. Når bandet først begynder at spinde sit net, så sidder man uhjælpeligt fast. Tryllebundet af de storslåede folke-melodier, der er viklet omkring en suverænt rock-pille.

Både de klassiske folk numre, som f.eks. den irske ’The Wild Rover’ og deres egne kompositioner bliver leveret på en suveræn måde. Bandet består af både kompetente musikere og komponister. Musikalsk er skiven også et mindre mesterværk. Folkemusikken bliver leveret med en sikker hånd. Men derudover formår Tyr at få flettet lettere progressive stykker, samt neoklassiske strengelege ind i musikken.

Vokalen er også helt suveræn og den fanger altid stemningsmomentet i nummeret, og det løfter seancen et par trin højere.

Skiven er indspillet sammen med Jacob Hansen. Og endnu engang viser hans talent sig. Lyden er blød og organisk, den passer helt perfekt til musikken.

Dette er mit første møde med Tyr, men det bliver forhåbentligt ikke det sidste. Deres folk-rock er alt for suveræn og man kan altid bruge en time i selskab med bandets musik. Både musikalsk og kompositorisk er udspillet ude over alle klasser. Alt fra bandets eget musik, til de klassiske numre, til teksterne. Alt går i spænd og går op, i den alt for sjældne, højere enhed!

10/10